Kvalitní víno bylo součastní přípravy.
Související příspěvky
- Delikatesy z Neptunovy říše 28. 10. 2005
Špičkoví kuchaři se připravovali v hotelu International
11. 11. 2005 | Foto: Igor Zehl
Poprve ochutnat menu zhotovené národním týmem kuchařů a cukrářů České republiky pro světovou výstavu a soutěž v Basileji, měli možnost tento týden pozvaní hosté v restauraci Lucullus brněnského hotelu International, kde se naši špičkoví kuchaři a cukráři přijeli naposledy připravit. Jejich menu se kterým se představí ve Švýcarsku bylo následující.
Pečené filátko z candáta marinované v pastisu na
fenyklovo-tomatovém concasée, pašírovaný váleček z lososa plněný
lososovým tartare se salátkem a bylinkovým pestem, krabí maso v těstě na
purée z hrášku, smetanová omáčka.
Riesling, kabinet, vinařství REISTEN
.....
Telecí hřbet pečený se slaninou a hříbky, dušená
telecí nožička ve sladkém česneku, celerovo-bramhorové puree a podzimní
zelenina na telecím glazée.
Pinot Bianc, výběr z hroznů, vinařství REISTEN
.....
Čokoládová slza s pistáciovo-limetkovým koláčkem, ořechovo-karamelovým
parfait a coulis z lesních plodů a medu.
Káva lily