Zprávy


Český pohár dračích lodí 2006 začíná tuto sobotu v Brně!

(BRNO, 25. května 2006) – Již 3. ročník vrcholné domácí soutěže závodů dračích lodí ? Český pohár – začíná v sobotu 27. května v Brně v rámci akce Brno ? město uprostřed Evropy. Důležitá sezóna 2006, která bude mít vrchol v Praze při ME dračích lodí přivede nyní na Brněnskou přehradu téměř 30 posádek z Čech, Moravy a také Slovenska, které se poháru zúčastní včetně svých kanoistických a kajakářských es.

Závodit se bude ve sprintu na 200 metrů a na dlouhé trati na 2000 metrů, která se jede s obrátkami. Dopolední sobotní blok začíná v 10 hodin a představí se v něm firemní týmy – mezi nimi například také slavná Bolkova 11. V odpoledním programu od 13 hodin se představí posádky bojující o vítězství v Českém poháru. Právě výkony v této soutěži budou rozhodující pro nominaci do reprezentačního týmu pro ME, které se uskuteční na přelomu srpna a září 2006 v Go Žlutých lázních i mezi Karlovým a Jiráskovým mostem v Praze..

?Určitě budeme sledovat předvedené výkony a již tento první závod bude významným vodítkem k vytvoření širšího kádru pro letošní evropský šampionát v Praze. Tam bychom chtěli určitě navázat na dosavadní úspěchy českých dragonů a vylovit z Vltavy co nejvíce cenných kovů,? říká trenér národního týmu a sám aktivní závodník Petr Procházka.

Favoritem sobotních závodů je určitě posádka Dragonteamu Nymburk, která poháru kralovala při obou předcházejících ročnících a která loni posbírala zlatý hattrick na ME klubů v Berlíně.

Zdatnými konkurenty jí jistě budou loni loni druzí Moravian Dragons z Přerova, ale překvapit mohou například také Pražský výběr nebo velmi kvalitní Řezníci z Ostrožské Nové Vsi. V ženské kategorii bude chtít na loňské vítězství určitě navázat tým W.I.L.D. of Prague a mezi veterány se očekává dominance Brněnských Oldies.

V sobotu večer – v rámci brněnské Slavnosti ohňostrojů – propukne jistě pravá dračí oslava vítězných týmů.

Více o historii a současnosti sportu, v němž 22členné týmy závodí na 12,5 m dlouhých lodích s dračí hlavou a ocasem najdete na www.dragonboat.cz .

Kontakt pro bližší informace:

Petr Klíma
CZECH DRAGON BOAT ASSOCIATION
tel: +420 222 240 851
fax: +420 222 240 852
mobil: +420 775 22 00 11
e-mail: klimbera@dragonboat.cz
web: www.dragonboat.cz