Zprávy


Slovenské mistryně přijedou na Rosničku

Svou dosavadní neporazitelnost si chtějí udržet v Evropské lize basketbalistky Gambrinusu Sika Brno, na které čeká ve třetím kole ve skupině C ve středu od 18:00 hodin v domácí hale Rosnička souboj se slovenskými mistryněmi z Košic. Brňanky jsou vzhledem k síle obou kádrů favoritkami, ovšem slovenský tým v úvodu sezony naznačil svou kvalitu.

Košice prohrály v Moskvě s obhájkyněmi prvenství Spartakem pouze o dva body 60:62 a v domácím prostředí porazily belgický Namur 70:62.

„Košice byly před sezonou podceňovány, ale hrají velmi dobře. Výsledek se Spartakem Moskva bych nepřeceňoval, neboť ruský tým hrál ještě bez svých opor. Ale máme záznam z utkání proti Namuru, kde odvedly velmi dobrý výkon,“ uvedl na dnešní tiskové konferenci trenér Brňanek Jan Bobrovský.

Při rozboru videozáznamu upozornil své svěřenkyně kromě dvou Američanek Gearldsové a Butlerové hlavně na slovenskou reprezentantku Michulkovou. „Hrou se podobá naší Žirkové. Je velmi hbitá a přesně střílí,“ dodal Bobrovský.

Po čtyřech letech brněnského působení se vrátí do haly Rosnička slovenská pivotka Alena Kováčová. „Přibrala sice nějaké kilo. Hraje ale velmi solidně v poziční obraně. Rozhodně si nemůžeme soupeřky dovolit podcenit, neboť by se nám něco podobného mohlo vymstít,“ tvrdí Bobrovský.

Brňanky mají v Evropské lize na svém kontě už dvě jasná vítězství proti polské Gdyni a ve francouzském Valenciennes. Oba zápasy byly ale shodně půlhodinu vyrovnané a o výsledku se rozhodovalo až v poslední čtvrtině.

„Nechtěl bych přikládat význam kondici, neboť například americká posila Whitmoreová na tom ještě není s fyzičkou tak dobře. Ale nepříznivé stavy nás nezlomí, v rozhodujících chvílích dokážeme využít chyby soupeřek,“ myslí si Bobrovský.

Proti Košicícm nastoupí brněnské basketbalistky v kompletním složení. Všechny tři nové zahraniční posily zapadly do týmu. Trenér Bobrovský si jen posteskl, že se oproti přípravným zápasům nemůže chytnout maďarská reprezentantka Timea Ivkovicné-Béresová.