Zprávy


SPORTOVEC ROKU SKP KOMETA BRNO 2007

Vánoce přinášejí nejen sváteční náladu, ale i zamyšlení nad celým rokem. Sportovní klub policie Kometa Brno se řadí k nejúspěšnějším sportovním klubům v městě Brně. V roce 2007 sportovci klubu dosáhli mnoha významných úspěchů. V domácích soutěžích jsou členové klubu držitelé titulů mistra republiky, a to jak v jednotlivcích, tak v družstvech. Některé výkony však překračují i hranice České republiky a řadí se k nejkvalitnějším sportovním výkonům roku 2007 ve světě.

Vedení klubu dne 14.12.2007 v Be­sedním domě zhodnotilo sportovní činnost klubu za rok 2007 a předalo držitelům nejlepších výkonů ocenění ?Sportovec SKP Kometa za rok 2007?

Držiteli titulů za rok 2007 se stali čtyři sportovci klubu. Jako první obdržela ocenění z rukou prezidenta klubu JUDr. Ing. Jaroslava Přikryla reprezentantka České republiky v plavání slečna Jana Pechanová. Jana měla rok 2007 velmi náročný, připravuje se na velmi tvrdou olympijskou kvalifikaci do Pekingu. Její výkony jsou trvale na světové špičce. V roce 2007 v sérii 10 závodů světového poháru obsadila celkově 3. místo a na mistrovství světa v Australském Melbourne pak 5. místo.
Dalšími držiteli titulu se zaslouženě stali manželé Svobodovi z oddílu sportovní střelby a slečna Marcela Šedá z oddílu jezdectví. Paní Patrície Svobodová a Petr Svoboda z oddílu sportovní střelby získali na Světových hrách v Austrálii 7 zlatých a jednu bronzovou medaili. Vrcholem sezóny pak byl zisk titulů mistrů světa ve střelbě v německém Philippsburgu. Marcela Šedá z oddílu jezdectví, na Mistrovství světa v soutěži všestrannosti ve Francii, na koni Duncan, obsadila v obrovské konkurenci tradičních jezdeckých velmocí 31. místo.